top of page

Øreakupunktur (auriculoterapi)

Hvordan foregår en behandling?

Du ligger på ryggen på briksen, mens jeg undersøger og behandler på øret. Jeg bruger både punktsøger og VAS-puls til at finde de helt rigtige steder at behandle. Jeg bruger også frekvensbehandling på øret, hvor jeg udfra din VAS-puls, kan behandle de rigtige steder.

Oftest starter jeg med øreakupunktur og frekvenser, inden du får massage og eller zoneterapi.

Til dig der vil vide mere:


I ørerne ligger der, nøjagtig ligesom på fødderne, et komplet mikrosystem med zoner svarende til alle kroppens dele. Det var Dr. Paul Nogier,(1908-1996) der i starten af 1950 érne kortlagde hele menneskekroppen i øret. Sammen med læger og forskere tog det 15 år at udvikle det system vi bruger i dag. Paul Nogier opdagede også at når han rørte ved forskellige zoner i øret, var der variation i pulsen. Han opdagede at kroppen er følsom overfor 7 forskellige frekvenser, disse frekvenser kan anvendes både til diagnose og behandling.

I dag er det Paul Nogier´søn, Raphael Nogier der sammen med andre læger og forskere vidrefører behandlingsformen. I Frankrig betragtes auriculoterapi som konventionel behandling. Den er godkendt af WHO.

 

Ved at stimulere visse punkter med forskellige former for nåle, påvirkes bestemte områder i kroppen via nervesystemet. Oftest med akut effekt, hvilket gør det til et fantastisk redskab i forbindelse med smertelindring.

Det er også muligt at fjerne terapiforhindringer, som f.eks. første ribbenssyndrom med øre-akupunktur. Første ribbenssyndrom er en låsning i nakkehvirvlerne, som mange har uden at vide det. Symptomerne er ømhed/smerte i nakke/hals. Tungt åndedræt, hjertearytmi, binyrestress. Eller at arbejde med gamle ar, som også kan være en terapiforhindring. Derved får behandlingen med zoneterapi og massage større effekt. 
Jeg bruger kun sterile engangsnåle: Enten helt tynde akupunkturnåle (TCM), som skal sidde i øret i 20 min., eller de lidt mere kraftfulde ASP-nåle (Auriculo Semi Permanent), som sidder i øret mellem 2 dage og maximum 2 uger. De falder ud af sig selv. 

Jeg kan med punktsøgeren også behandle med en let strøm, til dem der ikke bryder sig om nåle. Det mærkes som en let vibreren i punktet.

zoneterapi massage øreakupunktur brabrand århus
bottom of page